sâmbătă, 11 septembrie 2010

La răscruce de stăzi...

Salutare , salutare!!De când m-am mutat într-un alt cartier,aflu cu stupoare că mă aflu într-una dintre cele mai "liniştitoare" zone din oraş!!!Tirurile circulă ca pe şoseaua naţională ,din când în când mai văd căruţe grăbite,ce parcă se află la curse de Ferrari. Teoretic, trezirea de dimineaţă iţi face cocoşul din curte, noi nu avem pasări în curte, dar câinii din cartier imi dau trezirea încă din zori,la prânz se aud vocile asurzitoare ale unor ţiganuşi, care vând oale şi covoare toate la preţ de criză, iar seara se aude din când în când o vuvuzelă ce anunţă iar o noapte plină de petreceri şi grătare pe la vecinii petrecăreţi.
În curte totul e linişte, oamenii ascultă mereu aceeaşi frecvenţă de radio cu manele,stând la o masă în aer liber, iar eu incerc să fac educaţie muzicală la un pahar de COLA...
Totul este minunat în cartier ,atunci când seara se numără grătarele din cartier,numai cu ajutorul mirosul de fum, iar pisicile încep luptele de stradă.
E foarte ciudată locaţia casei, căci este la răscruce de două străzi ,îngustate de maşinile impunătoare din cartier(Jeep , Q7, iar restul vă imaginaţi ce OZN-uri de maşini au apărut pe bada rulandă), rar se mai vede o Dacie timidă,fabricată din 1900 toamnă.
Cartierul e plin de copii, râsul lor care se aude până în casă , mă umple de energie pentru a doua zi!
Casa are o boltă mare de vie, e plină de struguri cu boabe mari şi cu arome ce te amţesc acum în perioada toamnei.
Totuşi nu înţeleg, de ce vecinii din cartier işi spală mşinile în fiecare seara?
Uneori simt că ma aflu la SALONUL AUTO de la Berlin, atunci când văd aceste maşini noi, în cartier.
Nimic nu e mai ciudat atunci când te muţi într-un alt cartier şi începi să te obişnuieşti cu un alt stil de viaţă.
Dar, e cartierul meu si imi place aşa cum e.."sărac"..

2 comentarii: